• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası



Anıl YÜCEL
Özel Eğitimci / Yazar

Takvim
Telif Hakkı Uyarısı
Her Hakkı Saklıdır ©
Bu web Sitesi ve tüm sayfaları 5846 sayılı Fikir ve Mülkiyet Hakları Kanunu'na tabidir. İnternet sitesinde bulunan hiçbir bilgi; önceden izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden, değiştirilemez, kopyalanamaz ya da dağıtılamaz. Sitenin bütünü veya bir kısmı kaynak gösterilmeden başka bir web sitesinde izinsiz olarak kullanılamaz. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

Özel Eğitim

Down sendromu saklanılacak veya utanılacak bir durum değildir, etrafınızı ve çevrenizi bilgilendirdikçe farkındalık artacaktır. Unutmayın siz çocuğunuza nasıl davranırsanız etrafınızdakilerde öyle davranacaktır.
Otizm belirtileri çocuklarda genellikle iki ile üç yaş arasında ortaya çıkmaktadır. Çoğunlukla iletişimde güçlük, tekrarlayıcı ve takıntılı davranışlarla kendini göstermektedir.
Otizmin iyi bir eğitimle aşılabilecek bir sorun olduğunu ancak bunun en büyük engelinin sizlerin önyargıları olduğunu farkında mısınız?
Çocuğun konuşabilmesi için ailenin işitme engelli çocuğuyla, normal işiten bir çocuktan daha fazla konuşması önerilmektedir. Eğer bu süreçte öğrenme aşamasındaki çocuğa yeteri kadar ilgi gösterilmezse çocuğun öğrenme başarısı da etkilenecektir.
Öğrenme güçlüğü bir zeka geriliği değildir. Çoğunlukla birlikte görülse bile dikkat eksikliği ve hiperaktivite’den farklı bir durumdur. Eğer çocuğunuzda öğrenme güçlüğü varsa en önemlisi bunu kabul edin. Öğrenme güçlüğü olan çocukların en önemli tedavisi eğitimdir.
Down Sendromlu Çocuklar Ve Onlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler...
Öğrenme güçlüğü belirtileri çocuğun günlük yaşamındaki birçok alanda kendini gösterebilir. Genel anlamda öğrenme güçlüğüne sahip çocuklarda şu belirtiler sıklıkla görülür;
Otizm tanısı çocuklarda genellikle iki ile üç yaş arasında konulsa da bebeklikten itibaren bazı bulgular ortaya çıkabiliyor. Bebeklerde yakalayabileceğiniz otizm belirtileri şunlardır;
Temple Grandin çocukken Otizm teşhisi koyulmuş biri olarak, Otizmli çocuklarla iletişim kurmakta yol gösteriyor.
Sevgili dostlar, siz hiç tekerlikli sandalyede oturup sevdiklerinize koşmayı denediniz mi? Ya da gözlerinizi bağlayıp sevdiklerinizi görmeyi, kulaklarınızı kapatıp sevdiklerinizi duymaya çalıştınız mı? Ellerinizi, kollarınızı bağlayıp birinin size yardım etmesini beklemek nasıl olurdu diye düşündünüz mü? Bir dakika olsun düşünün…
 2 
OTİZM TESTİ
Hava Durumu
Saat